Безплатни прегледи за болест на Паркинсон през месец април в София, Пловдив и Варна

„Национална организация на хора, болни от късен Паркинсон“ и Сдружение за достоен живот на паркинсонците“ в България стартират информационна инициатива “Живот с паркинсон”.

Целта на кампанията е да помогне на болните от паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването и да живеят по-пълноценно. За пръв път в България се създава и информационен сайт за болестта: WWW.PARKINSON.BG , на който освен здравна информация, поднесена на разбираем език и чрез видеа, има публикувани и полезни съвети и лични истории на пациенти. Мисията на сайта е да покаже на пациентите, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно.

За да акцентират на важността от ранната диагностика, двете пациентски сдружения, призовават хората, които страдат от болест на Паркинсон или имат съмнения, да се възползват от възможността и да се прегледат безплатно при водещи невролози в страната.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА БОЛЕСТ НА ПАРКИНСОН ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ВАРНА:

София: Болница  „Свети  Наум“, всеки вторник и четвъртък през месец април от 11:00 до 13:00 ч.

Варна: Болница „Света Марина“, всеки вторник и четвъртък през месец април от 13:00 до 14:30 ч., 14 етаж, проф. Капрелян, без записване.

Пловдив: Болница УМБАЛ „Свети  Георги“, клиника по нервни болести на ул. „Васил Априлов“ 15, к-т по паркинсонова болест. Понеделник и сряда през месец април от 13.00 до 14.00 ч.

Организаторите са избрали именно месец април за начало на кампанията си, защото на 11 април се отбелязва Световният ден за борба с паркинсон.

 

Свързани новини