Новини за болестта на Паркинсон: Запълниха се местата за безплатни прегледи за паркинсон в София

14 април 2015 г.

Само седмица след стартирането на информационна инициатива “Живот с паркинсон”, местата за безплатни прегледи за болестта в София са запълнени.

Организаторите – „Национална организация на хора, болни от късен Паркинсон“ и „Сдружение за достоен живот на паркинсониците в България“, съобщиха, че се надяват съвсем скоро отново да могат да предложат подобна инициатива в столицата.

Все още обаче има свободни места за прегледи в Пловдив и Варна, които могат да се осъществят в следните клиники:

  • Варна: Болница „Света Марина“, всеки вторник и четвъртък през месец април от 13:00 до 14:30 ч., 14 етаж, проф. Капрелян, без записване.
  • Пловдив: Болница УМБАЛ „Свети Георги“, клиника по нервни болести на ул. „Васил Априлов“ 15, к-т по паркинсонова болест. С предварително записване на тел. 032519023. Понеделник и сряда през месец април от 13.00 до 14.00 ч.

Всякаква актуална информация за живота с паркинсон, безплатни прегледи и лични истории на пациенти ще бъде публикувана в специалния информационен сайт за болестта – www.parkinson.bg

Целта на инициативата “Живот с паркинсон”е да помогне на болните от това заболяване и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират болестта и да живеят по-пълноценно.

Организаторите са избрали именно месец април за начало на кампанията си, защото на 11 април се отбелязва Световният ден за борба с паркинсон.

Свързани новини