Лекари и пациенти се срещат в София по случай Световния ден за борба с паркинсоновата болест

Лекари и пациенти се срещат в София по случай Световния ден за борба с паркинсоновата болест

Скъпи приятели,

На 11 април 2017 г. се навършват 200 години от първото описание на симптомите на паркинсоновата болест от лондонския лекар Джеймс Паркинсон. По този повод Националната организация на хората болни от късен Паркинсон (НОБКП) организира събитие, посветено на пациентите в късен стадий на болестта, в което ще участват и техните придружители, здравни специалисти и неправителствени организации.

Акценти на инициативата ще бъдат лекционна част с полезна информация и съвети, дискусия между страдащите от заболяването и техните придружители. По време на форума ще се проведе и арт терапия „Цветове и движения“, в която всеки ще има възможността да се включи в различни творчески и двигателни активности.

Събитието ще повиши информираността на участниците, ще обогати знанията и уменията им да се справят със симптомите на болестта и ще им помогне за по-ефективното вземане на решения относно лечението.

Всички пациенти в късен стадий на паркинсоновата болест и техните придружители са поканени да вземат участие в срещата. Крайният срок за регистрация е 15 март 2017 г. на телефон: 0884 111 217 или имейл yоana@pro-id.bg. Местата са ограничени и е възможно да не успеем да приемем регистрацията на всички желаещи.

Събитието се организира с финансовата подкрепа на АбВи ЕООД.

С уважение,

Антон Константинов

Национална организация на хората болни от късен Паркинсон

Свързани новини