Паркинсон – група за взаимопомощ във Варна

Във Варна започват срещи за обняма на опит за Паркинсоници и техни близки. Първата такава среща ще се проведе в неделя, 14.07. от 16:30 часа. Залата се намира във Варна, ул. Иван Страцимир, 2Б, ет. 5.  Участието е безплатно.

За контакти: parkinson.grupa.varna@gmail.com, тел.:  0898931874 или фейсбукгрупа: „Паркинсон – група за обмяна на опит“ https://www.facebook.com/groups/2326536644075604/

Целта на срещите е да се предостави възможност хората засегнати от болеста да обменят опит и да се подкрепят взаимно. Участниците ще могат да разговарят за болеста, за трудностите, които срещат и как се справят с тях. Тези срещи могат да бъдат и особено полезни за хора, които скоро са се сблъскали с диагнозата, като им помагат по-лесно да преодолеят първоначалия шок.

На първата среща участниците ще се запознаят и ще обсъдят заедно въпроси като: Колко често да организираме срещи? Как точно да протичат срещите? Има ли специални теми, които вълнуват участниците? Има ли нужда да поканим експерти, които на някои от срещите да отговарят на въпроси?

Болестта на Паркинсон е прогресивно неврологично заболяване, което засяга около 15 000 души в България. Както при всички други хронични заболявания и тук е от значение не само диагнозата и медицинското лечение, а и подкрепата, която засегнатите получават от хората около тях и средата, в която живеят. Да поговориш с някого, който вече е минал по същия път често е изключително полезно и успокояващо.

parkinsonsreshta1

Свързани новини