Преглеждат безплатно за Паркинсон в Русе и Плевен до 6 декември

Безплатните прегледи за пациенти с установена болест на Паркинсон в Русе и Плевен се удължават до 6 декември 2019 г. (петък).

В Русе ще преглежда д-р Тихомир Грозев, ДКЦ 1,  адрес ул. „Независимост“ 2, неврологичен кабинет, ет.3. Прегледите в Русе ще се провеждат от 25.11. до 6.12. 2019 г., всеки ден от 7:30 до 13ч., без предварително записване.

В Плевен безплатните прегледи ще продължат до 6.12.2019 г., от 10 до 13 ч. при д-р Диана Маринова, д-р Десислава Маринова и доц. д-р Мая Дановска. Предварително записване на  телефон:  064 886 275, Клиника по неврология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, ет. 4.

При консултация е необходимо да се предостави медицинската документация за установеното заболяване и извършените изследвания.

Консултациите са част от националната кампания за безплатни прегледи „Върни си контрола над Паркинсона“. Близо 12 хиляди са българите с болест на Паркинсон, като 10 на сто от тях са в напреднал стадий на заболяването. Инициативата е насочена към диагностицирани пациенти, които от години са на терапия, но чувстват, че тя все по-малко им помага.

Паркинсоновата болест е прогресивно заболяване и с времето навлиза в късната си фаза, когато ефектът на обичайното лечение с перорален прием на лекарства започва да намалява. В тези случаи съвременната медицина вече предлага възможности за по-добър контрол на заболяването.

 

Кампанията се осъществява с подкрепата на Abbvie

Свързани новини