6 приложения за смартфон за хора с Паркинсон

Приложенията за смартфон могат да помогнат за проследяването на хронични заболявания като Паркинсон и са много достъпни – можете да ги изтеглите от Интернет и често са безплатни или се предлагат срещу минимално еднократно заплащане. Ако се грижите за човек с Паркинсон, тези приложения могат да бъдат много полезни както за Вас, така и за Вашия близък. Предлагаме Ви (в произволен ред) някои от най-популярните, на базата на класации и отзиви на потребители. В случай, че изтеглите някое от тях или пък сте използвали друго подобно, ще се радваме да споделите с нас своите впечатления.

1.PARKINSON MPOWER APP (САМО ЗА IOS УСТРОЙСТВА)

Това приложение, което използва сензорите на iPhone, за да измери и проследи симптомите на пациентите, включително тремор и нарушения в равновесието и походката, ще Ви помогне по-добре да следите състоянието на човека, за когото се грижите. Parkinson mPower app проследява и съхранява информацията за Вашия близък чрез специално разработени активности. Данните се събират чрез игри за стимулиране на паметта и по време на извършване на ежедневни дейности като ходене и говорене.

Цена: БЕЗПЛАТНО

  1. PARKINSON’S CENTRAL (ЗА IOS/ANDROID УСТРОЙСТВА)

Това приложениепредоставя задълбочена информация за заболяването, лечението му и живота с него. Може да бъде полезно както за Вас, така и за човека, за когото се грижите.

Цена: БЕЗПЛАТНО

  1. LIFTPULSE (ЗА IOS/ANDROID УСТРОЙСТВА)

Отчита, записва и изчислява величини, свързани с тремора на ръцете, посредством използване на вградени в телефона сензори и усъвършенствани алгоритми. Приложението е проектирано като полезен инструмент за лекари при диагностициране на Паркинсон, но може да бъде полезно и за хора, които се грижат за пациент с тази диагноза, тъй като ще им помогне да следят по-добре заболяването.

Цена: БЕЗПЛАТНО

4. PARKINSON’S TOOLKIT (ЗА IOS/ANDROID УСТРОЙСТВА)

Справочно ръководство за лечение на паркинсоновата болест, предназначено за медицински специалисти. Приложението предоставя информация в резюмиран вид относно ключови въпроси, свързани с планирането, симптомите, диагностицирането и лечението на заболяването. Ако отдавна се грижите за пациент с Паркинсон, сигурно вече сте наясно с много от аспектите на това заболяване, но винаги има още какво да научите.

Цена: БЕЗПЛАТНО

  1. PARKINSON’S EASYCALL (IOS И ANDROID УСТРОЙСТВА)

това приложение може да бъде много ценен помощник в ежедневието на Вашия близък, тъй като улеснява хора, които имат проблеми със сръчността и подвижността на пръстите, Има прост и лесен интерфейс, чрез който можете да създадете на Вашия близък бутони с номера за бързо набиране.

Цена: БЕЗПЛАТНО

  1. MYHEALTHPAL (САМО ЗА IOS УСТРОЙСТВА)

Това приложение дава възможност на пациентите с хронични невродегенеративни заболявания да контролират и проследяват своето състояние. Въпреки че приложението е разработено от специалист, страдащ от Паркинсон, спокойно може да се използва и от пациенти с Алцхаймер.

Цена: БЕЗПЛАТНО

ПОЯСНЕНИЕ:
iOS са всички устройства на компанията Apple (iPhone, iPad и др.) Мобилните телефони и таблети на повечето останали производители работят под операционната система Android.

В зависимост от това какъв смартфон притежавате, можете да изтеглите всяко от тeзи приложения от AppStore ( за iOS устройства) или GooglePlay (за Android устройства) в Интернет.

Източник: http://parkinsonslife.eu

Свързани новини