Акад. Иван Миланов в интервю за Нова ТВ с подробности за кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“

Пациентите с болест на Паркинсон са хроничноболни пациенти и затова е добре тяхното заболяване и лечение периодично да бъде контролирано, обясни председателя на Българското дружество по неврология и директор на болница „Св. Наум“ акад. Миланов в интервю за Нова телевизия и предаването „Събуди се“.

„Сега по време на пандемията много хора се страхуват да отидат в болница или да бъдат прегледани от невролог, но е много важно за определени групи с хроничени заболявания, каквото е болестта на Паркинсон, тяхното лечение да бъде възможно най-адекватно“, допълни той.

Академик Миланов разказа и повече подробности за кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“. Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон и като част от нея водещи невролози консултират безплатно пациенти с вече установена болест на Паркинсон в името на по-добрия контрол на заболяването.

„Ние тази кампания я правим за втора година и е свързана с желанието да помагаме на хората с хронични заболявания, каквото е паркинсоновата болест“, допълни специалистът.

До 15 декември на телефон 0894 293 100 пациентите с късна болест на Паркинсон могат да запазят час за безплатна консултация. Инициативата „Върни си контрола над Паркинсона“ се провежда в  София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора. На посочения номер пациентите могат да получат допълнителна информация за провежданите в съответния град консултации и да зададат своите въпроси. Цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор.

Цялото интервю на акад. Миланов може да гледате ТУК след 01:25 минута.

Свързани новини