До края на март продължават прегледите за Паркинсон

Удължава се кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“, съобщават от  пациентската организация.

Поради големия интерес безплатните прегледи, които започнаха през ноември миналата година ще продължат до края на месец март.

На телефон 0894 293 100 хората могат да получат информация за останалите по места в страната свободни часове за консултация при невролог. Преглед може да бъде записан веднага, а самото му провеждане се осъществява съобразно епидемичната ситуация и графика на лекарите.

Инициативата е на Българското дружество по неврология и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон.

Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ стартира на 20 ноември 2020 г. и се реализира в разгара на пандемията от Covid-19 и има за цел да отговори навременно на притесненията на хората с Паркинсон да контролират основното си заболяване. Поради естеството на болестта много пациенти са затруднени да използват интернет и други съвременни технологии и разкритата телефонна линия на кампанията се оказа ценна и удобна възможност за тях да получат отговори на въпросите си и да намерят специалист-невролог в съответния им град. Близо 700 души до момента позвъниха на единната телефонна линия и получиха допълнителна информация и насоки за безплатните прегледите.

Прегледите ще се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и са организирани така, че да се избегне струпване на хора пред кабинетите. На телефонната линия можете да се свържете през делничните дни в рамките на работното време от 9 до 17 ч. Цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор.

Повече информация за неврологичните консултации и заболяването може да намерите на www.parkinson.bg и във фейсбук страницата „Живот с Паркинсон“.

Източник: БНР

Свързани новини