Каним Ви на Световния ден за борба с болестта Паркинсон

Заповядайте на 11 април 2018 г. от 11 ч. до масите за шах пред Народен театър „Иван Вазов“.

По повод Световния ден за борба с болест на Паркинсон Ви каним на събитие под надслов „Всеки ход има значение“ на 11 април 2018 г. от 11 ч. до масите за шах пред Народен театър „Иван Вазов“.

Инициативата е на Национална организация на хората, болни от късен Паркинсон, и Национален алианс на хората с редки болести и е част от информационна кампания, която цели да отправи призив за подкрепа на пациентите и техните близки в трудностите, породени от болестта.

Символ на събитието ще бъде играта на шах, с която изисква фини движения на ръцете и стратегическа мисъл, които са изключително трудни за хората с болест на Паркинсон. Целта е да покажем, че пациентите трябва да бъдат насърчавани да водят пълноценен начин на живот и да не се лишават от малките удоволствия, сред които и играта на шах.

По време на събитието ще бъде представена кратка информация за диагностиката и лечението на заболяването. Ще бъдат засегнати и основните предизвикателства пред пациентите и техните близки. Част от събитието ще бъдат вдъхновяващо танцово изпълнение със специално послание и символичен турнир по шах.

Присъединете се към нас, за да покажем, че всеки ход има значение!

Очакваме Ви!

Свързани новини