Организират велосъстезание в подкрепа на болни с паркинсон

Организират велосъстезание в подкрепа на болни с паркинсон
 
17 юли 2015 г.
 
На 19-ти юли в София ще се състои атрактивно велосъстезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.
 
Състезанието ще бъде открито в 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно.
 
Инициативата е част от кампанията „Живот с паркинсон“, целяща да помогне на болните и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.
 
В събитието ще се включат и полулярни личности, сред които Сани Жекова, Ива Дойчинова, Димо Стоянов, Весела Бонева и още други изпълнители.
 
Велосъстезанието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Основната цел е повече хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.
Трасето за състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул. Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно.
 
То е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят, че съществуват.
В зависимост от категорията, в която участват, състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо. Всеки които иска да се включи в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации тук.
 
Програма
19.07 Неделя
9:00 – 11:00 Регистрация
9:00 – 12:00 Тренировка
12:00 Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване
 

Свързани новини