Състезание в София в подкрепа на пациенти с паркинсон

Състезание в София в подкрепа на пациенти с паркинсон

14 юли 2015 г.

Велосипед ще яхне и сноубордистката Сани Жекова

Състезание по колоездене на 19 юли в Южния парк в София ще подкрепи пациенти с болест на Паркинсон. Дисциплината е кроскънтри и в нея могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи. 


Надпреварата ще се открие в 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и хора, които страдат от болестта на Паркинсон. Те ще покажат, че въпреки тежката диагноза животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно.

Инициативата е част от кампанията „Живот с паркинсон“ (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните и техните близки да бъдат по-информирани, за да контролират заболяването.
В събитието ще се включат и полулярни личности, сред които сноубордистката Сани Жекова, водещата Ива Дойчинова, вокалистът на група PIF Димо Стоянов, певицата Весела Бонева и др.
Велосъстезанието е част от кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Основната цел е повече хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.
Трасето за състезанието започва от поляната вдясно от входа на Южния парк от страната на бул. „Витоша”, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно.
Програма
19.07 Неделя
9:00 – 11:00 Регистрация
9:00 – 12:00 Тренировка
12:00 Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване 

Свързани новини